Voorjaarsschoonmaak Tips

Blazen

Het voorjaar komt er bijna aan namelijk de 21e maart is het weer Lente. Een vast gebruik van mijn grootmoeder was de grote voorjaarsschoonmaak en in dit kader wil ik in dit bericht een voorjaarsschoonmaak met jullie delen die ik eigenlijk al tientallen jaren bij mijn eigen honden doe. De laatste jaren dus met de NL Mini Doodles.

Aller eerst ga ik de vachten van allemaal helemaal goed blazen met een krachtige waterblazer en tijdens het “blazen” spray ik van onder af aan de vacht regelmatig in met de vachtspray (anti klit) voor (Labra)Doodles van Natuurlijk4Dogs ter voorkoming van dehydratatie iets wat makkelijk gebeurt door het zogenaamde “blazen”. Dehydratie zorgt er juist weer voor dat de vacht makkelijk gaat pluizen en klitten. Als finishing touch pak ik de multi crème en neem ter grote van een erwtje multi crème en verwarm deze in mijn handen en kneed de multi crème in de uiteinden van de vacht.

Preppen

Een dag later gaan ze 1 voor 1 in bad maar voor dat ik de kleine rakkers in bad doe krijgt de vacht een totale oppepper met de leave in om vervolgens te worden gewassen met de blok shampoo voor labradoodle en dan bij de vacht die binnen onze roedel droog is, die vacht daarover halen we ook de blok conditioner. Vervolgens blazen we de vacht droog met de gecombineerde blazer/föhn en sprayen we de vacht in met de vachtspray (anti klit) voor (Labra)Doodles en je ziet langzaam aan een prachtige volglanzende vacht te voorschijn komen.

De oren

Wat ik natuurlijk niet vergeet zijn de oren schoon te maken. Allereerst haal ik het overtollige haar/vacht weg onder het oor en zoals voorgedaan tijdens een webinar. Kijk de gegeven webinars vooral terug! Dan een beetje Baard en snor cleaner voor honden op de vingers die de overtollige haren uit de oren “plukken”. Wanneer de oren geplukt zijn maak je met een wattenschijfje waarop zonder kruisbesmetting toe te passen de multi crème is aangebracht de oren aan de binnenkant en ook erin schoon.

Tijdens de webinars laat ik veel van bovengenoemde zien en is het wellicht handig de video’s terug te kijken. Voor terug kijken vragen we wel een betalend email adres om fraude tegen te gaan. Voor de donateurs zijn de video’s onbeperkt beschikbaar. Vraag ernaar in de desbetreffende groep over de vachtverzorging.

Tandenpoetsen

Met tandenpoetsen kun je de tandplak goed verwijderen. Een speciale tandenborstel en tandpasta kun je bij de dierenarts krijgen. Je kunt al beginnen met poetsen zodra het melkgebit (bijna) compleet is. Als je tandplak en -steen echt wilt voorkomen, behoort het tandenpoetsen echt tot de dagelijkse verzorging van je hond. Probeer het in te passen in het vaste dagritme van de hond en maak er een leuk spelletje van!

De tanden worden actief schoon gemaakt door een hondentandenborstel met eveneens tandpasta en een 100% natuurlijk alternatief hiervoor is de 100% biologische kokosolie. Deze werkt antibacterieel en lost zelfs kleine ontstekingen op. Een ander alternatief id het geven van de zogenaamde gedroogde kopshuiden en neem hiervoor alleen A kwaliteit omdat de A kwaliteit verschoond is van besmet en gebruik van antibiotica of erger pesticiden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven