NL Mini Doodle

Waarom een NL Mini Doodle en niet zo maar een Doodle?

Waarom een NL Mini Doodle en niet zo maar een Doodle?

Dit is wellicht een vraag die je jezelf de laatste tijd ook af hebt gevraagd. Allereerst een fokker aangesloten bij de NMD heeft met zijn of haar fokhonden een aantal (gezondheid) testen moeten doorstaan en ook heeft het bestuur o.a.een huisbezoek heeft afgelegd om een aantal zaken te beoordelen en te controleren van de kennel. Vervolgens om een nest te kunnen fokken moet aan fokregels worden voldaan die HiER te vinden zijn.
Zo ben je ervan overtuigd dat de fokker er alles heeft gedaan om de door hem of haar gefokte pup een zo goed mogelijke start en gezondheid te geven. De fokker staat je met raad en daad bij om wederom het leven van zijn of haar pup te kunnen tewerkstellen. Zijn of haar pup is zijn passie en geen handelswaar en of economisch gewin.
Daarom een NMD pup geeft je voor zover als dat met levende haven kan, een mate van zekerheid en komen de gefokte puppen niet uit de broodfok en of het buitenland!
N.B. Een broodfokker is een fokker van gezelschapsdieren, meestal honden of katten, die fokt met als primair doel geld te verdienen, waardoor het welzijn van de dieren ondergeschikt wordt gemaakt aan de economische belangen (Bron: Wikipedia).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven