Waarom een NL Mini Doodle en niet zo maar een Doodle?

Dit is wellicht een vraag die je jezelf de laatste tijd ook af hebt gevraagd omdat wij een fokker van NL Mini Doodle fokkers zijn en niet alleen maar Doodles (F1) fokken. Allereerst een fokker zoals wij zijn aangesloten bij de NMD heeft met zijn of haar fokhonden een aantal (gezondheids) testen moeten doorstaan.

Ook heeft het bestuur o.a. een huisbezoek heeft afgelegd, om een aantal zaken te beoordelen en te controleren van de kennel. Vervolgens om een nest te kunnen fokken moet aan fokregels worden voldaan, en die fokregels zijn HiER te vinden zijn.
Zo ben jij ervan overtuigd dat de fokker er alles heeft gedaan om de door hem of haar gefokte pup een zo goed mogelijke start (1e acht weken van de totaal 16 weken) en gezondheid te geven. De fokker staat je met raad en daad bij om wederom het leven van zijn of haar pup in positieve manier te kunnen tewerkstellen. Zijn of haar pup is zijn passie, en geen handelswaar/commodity en of economisch gewin.
Daarom een NMD pup geeft je voor zover als dat met levende haven kan, een mate van zekerheid en komen de gefokte puppen niet uit de broodfok en of het buitenland! De pups worden hier in Nederland gefokt (LICG). Daarom is het NMD pupcertificaat ook van grote waarde voor jou als pupkoper. Het geeft je een bepaalde vorm van zekerheid.
N.B. Bron: Wikipedia. Een broodfokker is een fokker van gezelschapsdieren, meestal honden en/of katten, die fokt met als primair doel geld te verdienen, waardoor het welzijn van de dieren ondergeschikt wordt gemaakt aan de economische belangen.
Scroll naar boven